notícias bbs artigos grupos / produções sobre

geschrokken maar onverschrokken

lasky1994, há 7 mêses

de inaugurele Woman Can-trailmarathon, die start op Nike Air Huarache Donna een community-speelveld in het dorp Tipton St John, op Oost-Devon op 28 mei en ongeveer 300 vrouwelijke hardlopers en wandelaars trekt, heeft illustere connecties. Het is het eerste Britse partnerevenement voor een wereldwijde hardloopwedstrijd, bekend als 261 Fearless, wiens boegbeeld de actrice Kathrine Switzer is.

Switzer Adidas Gazelle Donna schreef geschiedenis in 1967 toen ze, als amateursporter met grote ambities, zich inschreef voor 's werelds oudste wegmarathon - in Boston, VS - onder de naam K Switzer. Het was, zoals alle lange autoraces, een volledig mannelijk veld, aangezien vrouwen op dat Adidas Gazelle Donnamoment niet mochten racen over afstanden van meer dan 1.500 meter uit angst dat hun baarmoeders zouden afvallen. Ze speldde haar nummer - 261 - op haar sweatshirt en begon de race naast haar trainer, Arnie en vriend, Tom. Toen race-official Jock Semple de indringer zag, probeerde hij haar van de koers af te krijgen. Tom bracht Nike Air Huarache Femme Semple uit de weg.

Switzer was geschrokken maar onverschrokken en eindigde de race in 4 uur en 20 minuten en begon een vrouwenrenrevolutie. Ze beloofde serieus genomen te worden als een atleet (ze was: haar marathon PB is 2uur 51min 37sec, in Boston in 1975Adidas Eqt Support Adv Womens ); en om vrouwen toegang te geven tot wegmarathons (ze deed: vrouwen werden toegelaten tot de marathon van Boston in 1972, en een vrouwenmarathon-evenement werd in 1984 voorgesteld aan de Olympische Spelen).